Aceste triunghiuri de foitaj savuroase pot fi pregatite in avans si se pastreaza la rece pana va hotarati sa le coaceti, pentru a le servi proaspete. Se potrivesc de minune cu tzatziki.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Intr-un castron, amestecati ricotta cu galbenusul si menta (proaspata si uscata) si asezonati dupa gust.
Puneti o foaie de aluat pe blatul de lucru si ungeti-o cu putin unt topit.
Puneti deasupra alta foaie de aluat, ungeti-o si pe aceasta cu unt si asezati si a treia foaie.
Cu un cutit bine ascutit, taiati aluatul pe lungime, obtinand 4 fasii lungi.
Puneti o lingura din amestecul cu ricotta la capatul unei fasii si impaturiti capatul pentru a forma un triunghi.
Continuati sa impaturiti, pana cand intreaga fasie de aluat este infasurata in jurul umpluturii.
Cu ajutorul unei pensule din silicon, ungeti capetele cu albus si apasati sa se lipeasca.
Repetati cu foitajul ramas, pana terminati umplutura.
Puneti trinughiurile intr-o tava de copt si ungeti pe deasupra cu untul topit care a ramas.
Coaceti 15-20 de minute, sau pana devin aurii.
Serviti imediat pe un platou pe care ati intins in prealabil un "pat" de tzatziki.
Foto: Flickr
Pofta buna!