Site coolinaria.ro

Salata de spanac cu ton si fasole


Pentru reusita acestei salate, aveti nevoie de conserve de ton in ulei de foarte buna calitate, preferabil chiar in ulei de masline. Sub nici o forma sa nu folositi conserve de ton in apa sau sos tomat.

Salata de spanac cu ton si fasole

Ingrediente:
  • Pentru 2 portii:
  • spanac proaspat
  • rosii cherry
  • 1 castravete
  • 1 conserva fasole alba
  • 2 conserve ton in ulei
  • 15 gr patrunjel proaspat, tocat
  • 2 linguri otet de orez sau zeama de lime (lamaie verde)
  • 2 linguri ulei de masline
  • piper proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Taiati castravetele in cubulete, scurgeti conserva de fasole si treceti fasolea prin cateva ape.
Distribuiti spanacul pe doua farfurii.
Puneti deasupra rosii cherry, castravete, ton si fasole.
Presarati patrunjelul tocat.
Amestecati otetul (sau zeama de lamaie) cu ulei de masline si piper si stropiti cu aceasta vinegreta salata.

Foto: Flickr


Pofta buna!