Site coolinaria.ro

Crema de zahar ars Campari Orange


Imbogatiti gustul dulce clasic al cremei de zahar ars cu o nota acrisoara data de portocalele rosii si una usor amaruie, de la Campari.
Puteti gati crema si la cuptor, in vase individuale (aprox. 50 min la 120 grade Celsius), dar acest mod de preparare va permite sa o serviti in pahare.

Crema de zahar ars Campari Orange

Ingrediente:
  • Pentru 6 portii:
  • 1 L smantana 35% grasime
  • 8 galbenusuri
  • 45 ml Campari
  • 300 ml suc portocale rosii redus la 30 ml
  • 80 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Bateti galbenusurile cu zaharul pudra pana capata o consistenta cremoasa, de culoare deschisa.
Aduceti smantana aproape de fierbere, dupa care o turnati peste galbenusurile cu zahar si amestecati.
Gatiti aceasta compozitie la foc mic, amestecand in continuu 10-15 minute sau pana devine groasa ca mierea.
Aveti grija sa nu fierbeti prea mult, ca sa nu se inchege.

Cand crema este suficient de groasa, adaugati zeama de portocale redusa si cantitatea de Campari. Amestecati.
Impartiti compozitia in 6 pahare sau mici vase ceramice (ramequin) si dati la rece.

Inainte de servire, pudrati pe deasupra zahar si caramelizati cu o lampa de bucatarie cu gaz.

Foto: Flickr


Pofta buna!