Site coolinaria.ro

Sufleu de branza



Sufleu de branza

Ingrediente:
  • 6 linguri unt
  • 6 linguri faina integrala
  • 6 oua, la temperatura camerei
  • 250 gr smantana, amestecata cu 225 ml apa calduta
  • 100 gr parmezan ras
  • 110 gr cascaval ras
  • sare de mare si piper
Mod de preparare:
Separati albusurile de galbenusuri.
Topiti untul intr-o oala cu pereti grosi.
Adaugati faina si amestecati cu o lingura de lemn cateva minute, pana cand faina devine putin rumenita.
Adaugati treptat amestecul caldut de smantana cu apa, batand cu telul pana cand compozitia se ingroasa.

Luati de pe foc si adaugati galbenusurile, unul cate unul, si apoi branzeturile rase, amestecand in continuu.
Asezonati dupa gust.

Puneti albusurile intr-un bol de inox sau de sticla foarte curat, adaugati un praf de sare de mare si bateti pana se intaresc.
Incorporati cu grija amestecul cu galbenusurile in albusurile batute si turnati intr-un vas pentru sufleu cu capacitatea de aprox. 2 litri, uns cu unt.

Puneti vasul in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, scadeti temperatura la 175 si coaceti 40-45 de minute.
Serviti imediat.

Foto: Flickr


Pofta buna!