Cremoasa, cu gust bogat, dar si proaspat in acelasi timp, aceasta reteta de paste este o adaptare a celebrelor spaghetti al limone. Ii mai puteti adauga si capere, dupa gust.
Puneti apa la fiert si adaugati suficienta sare.
Taiati ceapa frantuzeasca in inele.
Pregatiti coaja si zeama de lamaie si lasati-le deoparte.
Feliati somonul in bucatele de 2 cm.
Gatiti pastele al dente, conform indicatilor de pe ambalaj.
Cat timp fierb pastele, sotati ceapa la foc mic, pana devine translucida.
Adaugati coaja rasa si zeama de lamaie, apoi opriti focul.
Cand pastele sunt gata, scurgeti-le si adaugati-le peste amestecul de ceapa.
Adaugati bucatile de somon si smantana, amestecand sa se distribuie uniform.
Asezonati cu sare si piper din belsug si ornati cu arpagic taiat cam la 2 cm.
Serviti imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!