Site coolinaria.ro

Ton cu rodii si coriandru


Melasa de rodii se prepara din suc de rodii, zeama de lamaie si zahar. Merge foarte bine si cu friptura de pui.

Ton cu rodii si coriandru

Ingrediente:
  • Pentru 8 persoane:
  • 8 bucati de ton, aprox. 150 gr fiecare
  • Pentru marinata:
  • 1 catel usturoi, tocat fin
  • 6 linguri melasa de rodii
  • 1 lingurita scortisoara rasa
  • 2 linguri ulei de masline extra-virgin
  • Pentru servit:
  • 8 linguri melasa de rodii
  • 8 linguri ulei de masline extra-virgin (de cea mai buna calitate)
  • o mana de frunze de coriandru proaspat
  • seminte de la 1 rodie mica
Mod de preparare:
Combinati ingredientele pentru marinata si asezonati.
Adaugati bucatile de ton si lasati sa se imbibe minim 10 min, pana la o ora.
Preincalziti gratarul.
Frigeti tonul pe gratar, cateva minute pe fiecare parte.

Asezati cate o bucata de peste pe fiecare farfurie intinsa, incalzita in prealabil.
Turnati pe deasupra cate o lingura de ulei si una de melasa de rodii.
Presarati semintele de rodie si frunzele de coriandru.
Serviti cu garnitura de conopida, preparata dupa gust.

Foto: Flickr


Pofta buna!