Ton cu rodii si coriandru
Melasa de rodii se prepara din suc de rodii, zeama de lamaie si zahar. Merge foarte bine si cu friptura de pui.
Ingrediente:
- Pentru 8 persoane:
- 8 bucati de ton, aprox. 150 gr fiecare
- Pentru marinata:
- 1 catel usturoi, tocat fin
- 6 linguri melasa de rodii
- 1 lingurita scortisoara rasa
- 2 linguri ulei de masline extra-virgin
- Pentru servit:
- 8 linguri melasa de rodii
- 8 linguri ulei de masline extra-virgin (de cea mai buna calitate)
- o mana de frunze de coriandru proaspat
- seminte de la 1 rodie mica
Mod de preparare:
Combinati ingredientele pentru marinata si asezonati.
Adaugati bucatile de ton si lasati sa se imbibe minim 10 min, pana la o ora.
Preincalziti gratarul.
Frigeti tonul pe gratar, cateva minute pe fiecare parte.
Asezati cate o bucata de peste pe fiecare farfurie intinsa, incalzita in prealabil.
Turnati pe deasupra cate o lingura de ulei si una de melasa de rodii.
Presarati semintele de rodie si frunzele de coriandru.
Serviti cu garnitura de conopida, preparata dupa gust.
Foto: Flickr
Pofta buna!