Site coolinaria.ro

Masline marinate picante


Desi se gasesc multe sortimente de masline la supermarket, nimic nu se compara cu maslinele marinate in casa, dupa reteta preferata.

Masline marinate picante

Ingrediente:
  • 1 borcan (340 ml) masline verzi
  • 3 catei de usturoi, curat
  • 1 lamaie
  • 1 frunza dafin
  • 3/4 lingurita chimen prajit
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute (chili)
  • 3/4 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita piper negru macinat mare
  • otet din vin rosu
  • apa
  • ulei de masline extra-virgin
Mod de preparare:
Curatati cateii de usturoi si taiati-i in jumatati.
Taiati lamaia in 8.
Scurgeti si clatiti maslinele; taiati un capacel la capatul fiecarei masline.
Amestecati maslinele cu usturoi, lamaie si condimente intr-un borcan suficient de mare.

Acoperiti amestecul cu otet din vin rosu, pana la doua treimi.
Adaugati apa pana acoperiti de tot maslinele.
Dati la rece si lasati la marinat cel putin 2 zile inainte de a le servi.
Inainte de servire, aduceti-le la temperatura camerei si stropiti-le cu ulei de masline.

Foto: Flickr


Pofta buna!