Site coolinaria.ro

Negrese cu topping Streusel



Negrese cu topping Streusel

Ingrediente:
  • Pentru topping Streusel:
  • 50 gr unt topit
  • 80 gr zahar
  • 20 gr cacao (neindulcita)
  • 50 gr faina
  • Pentru negrese:
  • 120 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • 80 gr cacao (neindulcita)
  • 1 lingurita cafea instant (nes)
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr faina
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele pentru topping intr-un castron mic si faramitati aluatul cu o furculita.
Puneti compozitia sfaramata in frigider, cat timp pregatiti aluatul pentru negrese.

Preincalziti cuptorul la 160 grade.
Aduceti la fierbere o oala cu apa.
Puneti untul, zaharul, pudra de cacao, cafeaua instant si sarea intr-un castron termorezistent, pe care-l asezati deasupra oalei.
Lasati sa se topeasca untul si amestecati din cand in cand, pana ce compozitia e omogena.
Luati castronul de pe oala si lasati-l sa se raceasca putin.

Adaugati esenta de vanilie si ouale, unul cate unul, amestecand bine.
Apoi, adaugati faina si amestecati pana se incorporeaza.
Pregatiti o tava de copt si distribuiti uniform aluatul in ea.
La sfarsit, presarati pe deasupra aluatul faramat Streusel.
Coaceti 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Foto: Flickr


Pofta buna!