Site coolinaria.ro

Tarta cu branza si ceapa verde



Tarta cu branza si ceapa verde

Ingrediente:
  • 250 g aluat de patiserie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 12 fire de ceapa verde tocate marunt
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 200 g smantana
  • 3 oua mari, batute
  • 150 ml lapte
  • 2 lingurite frunze de tarhon maruntite
  • 125 g branza cheddar
Mod de preparare:
1. Folositi o forma pentru tarta cu margine dantelata in care se intinde aluatul de patiserie, decupandu-l pentru a se potrivi perfect in forma.
Se fac gauri cu furculita in aluat pentru a nu se umfla mai tarziu si se tine in frigider cca 10 minute. In acest timp incalziti cuptorul la 200 grade Celsius.

2. Peste aluat intindeti o foaie de copt si presarati cateva boabe de fasole sau un lant pentru blat de tarta. Coaceti 20 de minute. Scoateti din cuptor, inlaturati foaia de copt si boabele de fasole si coaceti pentru inca 5 minute pana se rumeneste usor.

3. Scadeti temperatura cuptorului la 190 grade Celsius.

4. Pentru umplutura: incingeti uleiul de masline, caliti ceapa verde la foc mare timp de 3 minute.

5. Separat, amestecati mustarul Dijon cu smantana. Apoi, adaugati treptat ouale batute si laptele. Sare si piper dupa gust.

6. Presarati ceapa verde calita si jumatate din cantitatea de branza peste aluat, peste care puneti si tarhonul maruntit. Apoi turnati amestecul de oua. Adaugati deasupra si restul de branza.

7. Coaceti cca 28-30 minute, pana se aseaza. Va arata ca o omleta uriasa.
8. Serviti cu salata sau gem de ceapa.

Foto: Flickr


Pofta buna!