Site coolinaria.ro

Guacamole rosu


Reteta traditionala de guacamole se adapteaza in luna Martisorului cu ajutorul rosiilor. De aceasta data, se serveste ca garnitura datorita bucatilor mari, in loc de sos, cum este de obicei.

Guacamole rosu

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 600 g rosii, tocate marunt
  • 1/2 ceapa, tocata marunt
  • usturoi dupa gust, tocat marunt
  • 25 g frunze de coriandru tocate
  • 3 ardei iuti verzi, tocati marunt
  • 30 ml ulei de avocado
  • 3 avocado medii sau 2 mari
  • zeama de lamaie
  • sare dupa gust
Mod de preparare:
Intr-un vas amestecati rosiile, ceapa, usturoiul, coriandrul si ardeii iuti.
Taiati avocado in jumatate, scoateti samburele, apoi cu o lingurita adunati miezul.
Cu o furculita pasati bine miezul si amestecati cu legumele din vas, peste care adaugati zeama de lamaie.
Adaugati sare dupa gust.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!