Site coolinaria.ro

Pui Piccata


Aceasta reteta italiana este gata in mai putin de jumatate de ora si se potriveste de minune cu o garnitura de broccoli sau paste.

Pui Piccata

Ingrediente:
  • Pentru 2 portii:
  • 2 bucati piept de pui, dezosat si curatat de piele
  • 2 linguri parmezan
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare de mare si piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 140 ml vin alb sau supa de pui
  • 1 lamaie - zeama si coaja
  • 3 linguri capere, spalate si uscate
  • 3 linguri patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare:
Taiati felii pieptul de pui si bateti-le cu ciocanul pentru snitele.
Peste faina puneti sarea, piperul si paprika si amestecati cu parmezanul.

Umeziti putin bucatile de pui cu putina apa, apoi treceti-le prin amestecul de faina pana sunt acoperite foarte bine.
Intr-o tigaie incingeti uleiul impreuna cu o lingura de unt, puneti un praf de piper si prajiti bine puiul cam 3 minute pe fiecare parte.

Dupa prajire, acoperiti bine puiul pentru a-l mentine cald.
In tigaia in care ati prajit puiul, turnati vinul sau supa de pui, apoi zeama de lamaie si caperele. Mariti focul si scadeti sosul cam jumatate.
Cand a scazut sosul, adaugati untul, tineti pe foc pana se topeste, apoi turnati dressing-ul peste pui si decorati cu patrunjel tocat si coaja de lamaie.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!