Site coolinaria.ro

Chiftelute din peste alb


Reteta "Chiftelute din peste alb" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primita de la Adrian Buzoianu, autorul cartii "Retetele bunicului".

Chiftelute din peste alb

Ingrediente:
  • Pentru 10 portii:
  • 1/2 kg peste alb cu cap
  • 100 g paine alba
  • 1 ou
  • 50 g verdeata
  • 150 ml ulei
  • 150 g ceapa
  • 100 g faina
  • 1 g piper
  • 30 g sare
Mod de preparare:
Pestele alb se spala, se curata, dupa care se inmoaie painea alba in apa.
Dupa ce s-a inmuiat, painea se stoarce bine de apa.
Verdeata se spala bine.

Ceapa se curata si se spala.
Piperul se macina.
Se amesteca toate intr-un vas si se toaca la masina de tocat carne cu sita deasa.

Dupa ce s-a tocat, se presara faina pe masa de lucru, se formeaza chiftelele, se dau prin faina si se bat putin in palme.

Chiftelele se pun la prajit in ulei incins si se prajesc pe ambele parti.


Pofta buna!