Site coolinaria.ro

Curry de mazare si cartofi


Un curry vegetarian foarte usor, cu mazare, cartofi si lapte de cocos, la care puteti adauga si ardei gras.
Serviti decorat cu frunze de coriandru, fulgi de migdale si inele de ceapa (crude).

Curry de mazare si cartofi

Ingrediente:
  • 700 g cartofi decojiti
  • 25 g unt
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 lingura pasta de curry
  • 400 g mazare congelata
  • 400 ml lapte de cocos
Mod de preparare:
Decongelati mazarea. Fierbeti partial cartofii intregi in apa si un praf de sare, cca 10 min.
Scurgeti, lasati la racit apoi taiati cubulete mici.
Topiti untul intr-o tigaie, apoi sotati ceapa impreuna cu usturoiul 10 minute.
Adaugati pasta de curry si alte mirodenii optionale si gatiti in continuare cateva minute, amestecand bine.
Adaugati mazarea, cartofii, sarea si laptele de cocos, acoperiti si fierbeti la foc mic intre 20 si 25 min sau pana cand cartofii sunt facuti bine.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!