Site coolinaria.ro

Budinca de orez si migdale cu cirese



Budinca de orez si migdale cu cirese

Ingrediente:
  • 1 L lapte integral
  • 150 g orez pt budinca
  • 1 pastaie de vanilie
  • 500 ml frisca
  • 100 g fulgi de migdale
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 borcan compot de cirese
  • 1 lingura cu varf amidon de porumb
  • 2 linguri apa rece
Mod de preparare:
Aduceti laptele la fierbere.
Clatiti orezul cu apa rece, scurgeti si adaugati-l peste lapte impreuna cu pastaia de vanilie.
Amestecati usor pana cand laptele incepe sa fiarba din nou, apoi reduceti temperatura, acoperiti si lasati la foc mic 45-60 min., pana cand orezul a absorbit tot laptele.
Lasati sa se raceasca complet.

Bateti frisca cu zaharul si turnati peste budinca racita impreuna cu fulgii de migdale.
Puteti sa mai adaugati zahar, daca doriti.

Intr-o cratita, fierbeti compotul de cirese.
Amestecati amidonul de porumb cu apa rece, turnati-l peste compot si fierbeti cateva minute pana cand sosul se ingroasa.

Serviti budinca de orez, rece, cu putin sos de cirese caldut pe deasupra.

Foto: Flickr


Pofta buna!