Sorbet de mere si coacaze negre
Daca aveti prea multe mere, le puteti transforma intr-un desert racoritor si delicios, pe care-l puteti pastra in congelator si pentru alte ocazii.
Brandy-ul il puteti omite in etapa de preparare a sorbetului si il adaugati cand serviti.
Ingrediente:
- 8 mere mari, decojite si fara cotor (Granny Smith)
- zeama si coaja de la 4 lamai verzi (lime)
- 110 g zahar pudra
- 110 g gem de coacaze negre
- 120 ml brandy
Mod de preparare:
Taiati merele in cubulete cu latura de 1 cm.
Intr-un robot de bucatarie, puneti merele si restul ingredientelor si pasati bine.
Folositi o sita foarte fina pentru a transfera pasta intr-un castron.
Turnati rapid acest piure in aparatul de facut inghetata si folositi instructiunile aparatului pentru a transforma compozitia intr-un sorbet.
Este posibil sa dureze putin mai mult decat de obicei din cauza proprietatii anti-inghet a alcoolului.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!