Site coolinaria.ro

Tarta cu sparanghel si broccoli


Tarta vegetariana gustoasa si sanatoasa, care se umfla mai mult si devine mai pufoasa daca folosi telul mixerului in loc de cel obisnuit.

Tarta cu sparanghel si broccoli

Ingrediente:
  • Pentru 2 tarte de 23 cm:
  • 500 g aluat de patiserie
  • ulei de masline pentru uns
  • 4 oua
  • 6-8 linguri lapte
  • 3/4 tulpina de broccoli, desfacuta in buchetele
  • 100 g sparanghel (baby)
  • 200 g crema de branza, cu un continut redus de grasime
  • sos chili, dupa gust
  • o mana de patrunjel tocat
  • piper negru macinat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Intindeti aluatul pe masura tavii in care gatiti.
Ungeti cu ulei de masline tava pentru a preveni lipirea aluatului.
Intindeti bine aluatul in tava si bagati la cuptor 10 min.

Intr-o oala fierbeti apa cu sare. Dupa ce da in clocot, adaugati buchetele de broccoli si lasati 4 min.
Scoateti si scurgeti bine.

Intr-un castron bateti impreuna laptele, ouale, piperul, sosul chili si patrunjelul pana se omogenizeaza.
Adaugati crema de branza si amestecati bine.
Aranjati bucatile de broccoli in tava si turnati compozitia peste ele.
Decorati cu bucati de sparanghel.
Coaceti 30 min.

Foto: Coolinaria


Pofta buna!