Sigur ati mai auzit de "prajitura inteligenta", o prajitura care se separa in 3 straturi in timpul coacerii, pastrand la mijloc o crema delicioasa intre straturi de blat
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Ungeti o tava de 20x20 cm.
Topiti untul la microunde, apoi lasati sa se raceasca putin.
Bateti galbenusurile impreuna cu zaharul, apa si esenta de vanilie pana devine o pasta groasa si cremoasa.
Adaugati untul topit.
Cerneti treptat faina peste amestec si bateti bine.
Adaugati laptele si bateti cu mixerul.
Separat, amestecati albusurile cu 4 picaturi de otet pana se intaresc.
Incet, incorporati albusurile in compozitia cu galbenusuri.
Turnati amestecul in tava.
Coaceti 60-70 min.
Lasati sa se raceasca, apoi cerneti zahar pudra pe deasupra.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!