Site coolinaria.ro

Ciocolatele cu menta


Ciocolatele de casa mentolate, cu aceeasi textura ca cele gata ambalate din comert, cu putine ingrediente si pasi usori de urmat.
Una din celebrele retete de prajituri ale cercetaselor din State (girl scout cookies).

Ciocolatele cu menta

Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 230 g unt, la temperatura camerei
  • 130 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 130 g cacao
  • un praf de sare
  • 150 g faina
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 450 gr ciocolata neagra, topita
  • 1 lingurita esenta de menta
Mod de preparare:
Pentru aluat:
Frecati untul cu mixerul pana devine cremos.
Adaugati zaharul pudra, esenta de vanilie, sare si cacao.
Amestecati bine pana cand compozitia devine fina si cremoasa.
Adaugati faina si amestecati bine.
Pe o suprafata intinsa, presarata cu faina, framantati bine aluatul, apoi impartiti in doua si intindeti.
Acoperiti-l cu folie de plastic si lasati la rece 15 min.
Preincalziti cuptorul la 350 grade Celsius.
Intindeti aluatul in foi subtiri.
Decupati in formele dorite si coaceti 10 min.
Scoateti din cuptor si lasati la racit.

Pentru glazura:
Folositi o cratita cu fund dublu pentru a topi ciocolata amestecata cu esenta de menta.
Dati drumul prajiturilor in ciocolata, una cate una, pana se acopera cu un strat subtire si uniform.
Asezati-le pe o foaie antiaderenta si dati-le la rece (frigider sau chiar congelator) sa se aseze.

Foto: Flickr


Pofta buna!