Site coolinaria.ro

Pulpa de miel in aluat


Friptura de miel clasica pentru Masa de Paste poate fi inlocuita cu succes de acest miel Wellington, foarte aspectuos si gustos.

Pulpa de miel in aluat

Ingrediente:
  • 1,5 kg pulpa de miel dezosata
  • 40 g unt
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • usturoi dupa gust
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • aluat de patiserie (din 450 gr faina, 250 gr unt si 150 ml apa rece, lasat se odihneasca la rece in frigider 1-2 ore)
  • 1 ou batut
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Legati pulpa cu sfoara alimentara si faceti in jur de 20 de crestaturi suficient de adanci in carne, apoi asezati in tava.
Separat amestecati untul, usturoiul, sucul de lamaie si ierburile.
Folositi aceasta compozitie pentru a umple crestaturile din carne.
Presarati putina sare.
Dati la cuptor 60 min.

Scoateti din cuptor, mariti temperatura la 200 grade Celsius. Lasati carnea sa se raceasca si indepartati sfoara.
Intindeti aluatul pana cand e suficient de mare sa cuprinda pulpa.
Ungeti marginea aluatului cu ou si indepartati orice aluat in exces.
Asezati intr-o tigaie curata si ungeti cu restul oului.
Dati la cuptor 30-45 min.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!