Site coolinaria.ro

Biscuiti cu stafide


Aceste gustari traditionale din Tara Galilor se servesc de obicei calde, cu unt si gem.

Biscuiti cu stafide

Ingrediente:
  • 225 g faina care creste singura
  • 110 g unt
  • 1 ou batut
  • o mana de stafide
  • putin lapte
  • 85 g zahar pudra
  • unt pentru uns
Mod de preparare:
Dati untul prin faina pentru a forma mici cocoloase.
Combinati astfel cu zahar si stafide si amestecati bine.
Adaugati oul batut.
Framantati bine si adaugati putin lapte pentru ca aluatul sa fie moale.
Intindeti aluatul sa aiba 5 mm grosime si taiati in cerculete de 7,5-10 cm.

Ungeti cu unt o plita pentru turte sau o tigaie cu striatii de tip gratar.
Puneti plita pe flacara pana se incalzeste bine.
Puneti biscuitii pe plita si lasati-i 2-3 min pe fiecare parte sau pana se rumenesc.
Dati prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!