Site coolinaria.ro

Tocanita de miel cu sfecla


Un fel principal colorat imbietor, ideal pentru o Masa de Paste neconventionala.

Tocanita de miel cu sfecla

Ingrediente:
  • 800 gr carne de miel dezosata, taiata in bucati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe medii, tocate fin
  • 700 gr sfecla proaspata, curatata si taiata bucati
  • 1 1/2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita chimen
  • 1 L supa de legume (sau apa)
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • Pentru decor:
  • o mana de patrunjel tocat
  • iaurt gras
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o oala cu capac sau intr-un cuptor olandez, daca aveti.
Rumeniti uniform bucatile de carne de miel.
Luati carnea cu o paleta si puneti-o deoparte, pastrand in vas cat mai mult posibil din uleiul folosit.
Adaugati ceapa, micsorati flacara putin si sotati pana devine transparenta, aprox. 8 minute.

Puneti carnea inapoi in oala, adaugati pasta de tomate, sfecla, supa de legume, chimenul, sarea si piperul si amestecati bine.
Puneti capacul si lasati pe foc domol aprox. 1 ora si 30 de minute.
Daca sosul este inca foarte lichid, ridicati capacul si mai lasati pe foc 30 de minute.
Serviti cu paine prajita, patrunjel si iaurt gras.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!