Site coolinaria.ro

Pasca cu oua de prepelita


Reteta de pasca italiana, decorata cu oua de prepelita. Pentru un plus de efect, puteti vopsi ouale, la fel cum faceti cu cele traditionale, de gaina.
Daca nu vopsiti ouale de prepelita, nu este nevoie sa le fierbeti pentru ca se vor face la cuptor odata cu pasca.

Pasca cu oua de prepelita

Ingrediente:
  • 375 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 60 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 175 ml lapte caldut
  • 2 linguri unt, la temperatura camerei
  • 2 oua de gaina, batute
  • 75 g fructe uscate
  • 1/2 lingurita anason
  • cateva oua de prepelita pentru decorat, fierte si vopsite (optional)
  • putin ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecati cam o treime din faina cu zahar, drojdie si sare.
Adaugati lapte si unt.
Bateti cu mixerul pana cand devine un aluat fin.
Adaugati ouale de gaina si inca 4 linguri de faina.
Bateti bine pana ajunge la o consistenta fina.
Adaugati fructele si anasonul.
Adaugati restul de faina.

Asezati aluatul pe o suprafata tapetata cu faina si framantati 5-10 min.
Ungeti castronul cu ulei de masline si treceti aluatul prin el.
Acoperiti cu un prosop si lasati la crescut intr-un loc cald in jur de o ora.
Framantati din nou aluatul cateva minute pentru a scoate aerul din el.

Taiati aluatul in 3 si rulati-l pana cand ajunge la o lungime de 40-50 cm.
Impletiti fasiile si asezati intr-o tava unsa cu ulei.
Decorati cu ouale de prepelita, acoperiti si lasati la crescut 30 min.
Ungeti pasca cu un ou batut si coaceti 30 min la 175 grade Celsius.
Lasati la racit.

Foto: Flickr


Pofta buna!