Site coolinaria.ro

Mancare de morcovi cu mere si ceapa


Reteta germana de garnitura, ideala pentru peste si friptura de orice fel.

Mancare de morcovi cu mere si ceapa

Ingrediente:
  • 500 g morcovi, curatati si taiati julienne
  • un praf de zahar
  • 2 cepe, feliate
  • ulei de floarea soarelui
  • 250 g mere, curatate de coaja, fara cotoare si feliate
  • sare si piper
  • zeama de lamaie
Mod de preparare:
Fierbeti morcovii cu zaharul in suficienta apa cat sa-i acopere, pana se inmoaie.
Intre timp, caliti ceapa in ulei, pana devine aurie.
Peste ceapa adaugati merele, morcovii si putin din apa in care au fiert morcovii.
Compozitia nu trebuie sa contina foarte multa apa.
Gatiti pana cand toate ingredientele devin moi.
Asezonati si adaugati si putina zeama de lamaie.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!