Site coolinaria.ro

Rulada de carne tocata cu spanac


Reteta de rulada de carne tocata cu spanac a fost primita de la Geanina. Va invitam sa ne trimiteti si voi retetele preferate. Sigur aveti preparate cu care va este drag sa va laudati!

Rulada de carne tocata cu spanac

Ingrediente:
  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 5 linguri branza rasa
  • 2 linguri faina
  • miezul de la o felie de paine
  • 500 g spanac (eu am avut congelat)
  • 1 ceapa
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • ardei iute uscat si pisat (optional)
  • ulei de masline
Mod de preparare:
Fierbem spanacul in apa cu sare, apoi il punem la scurs. Morcovii curatati si spalati ii punem intr-o alta cratita la fiert. Tocam ceapa marunt si o prajim in putin ulei de masline dupa care adaugam spanacul bine scurs. Condimentam cu sare, piper si ardei iute. Rasturnam totul intr-o strecuratoare.

Intr-un vas mai mare amestecam carnea tocata, ouale, faina, pesmetul, branza rasa, painea inmuiata si stoarsa. Condimentam si compozitia astfel obtinuta o intindem pe hartia de copt (eu am intins-o cu sucitorul uns cu ulei).

Peste stratul de carne intindem un alt strat si anume acela de spanac. In margine asezam morcovii fierti si cu ajutorul hartiei de copt rulam frumos astfel incat rulada sa ramana in interiorul hartiei de copt. Dam la cuptorul preincalzit 160° pentru 15 minute cu tot cu hartia de copt, apoi desfacem hartia (fara sa o scoatem) si marim temperatura la 180° pentru inca 20 minute.


Pofta buna!