Site coolinaria.ro

Cheesecake New York cu capsuni


Reteta de cheesecake New York a fost creata in 1929, are o aroma fina de lamaie si este foarte important sa nu bateti in exces compozitia.

Cheesecake New York cu capsuni

Ingrediente:
  • 1 kg crema de branza
  • 350 g zahar
  • 8 g amidon de porumb
  • 25 g faina
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 5 oua mari
  • 2 galbenusuri mari
  • 60 g frisca lichida neindulcita
  • Pentru blat:
  • 140 g biscuiti digestivi
  • 45 g zahar
  • 50 g unt topit
  • Pentru decor:
  • capsuni feliate
Mod de preparare:
Blatul:
Tapetati cu unt o forma rotunda de copt, cu diametrul de 25 cm.
Zdrobiti biscuitii foarte fin si amestecati cu zahar.
Adaugati peste untul topit si amestecati bine.
Turnati amestecul in forma si intindeti pe fundul ei si pe o treime din inaltime.
Tineti la frigider 1 ora.

Prajitura:
Preincalziti cuptorul la 245 grade Celsius.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Amestecati zaharul, faina si amidonul de porumb.

Bateti crema de branza cu amestecul din zahar, coaja de lamaie si vanilia pana devine foarte moale.
Adaugati ouale si galbenusurile, cate unul, batand bine cu o lingura de lemn dupa fiecare.
Nu amestecati prea mult pentru ca riscati sa taiati prajitura.
Usor, incorporati frisca.
Turnati amestecul in forma.

Coaceti la 245 grade Celsius 15 min.
Scadeti temperatura la 105 grade Clesius si coaceti inca o ora.
Ridicati la 120 grade Celsius si coaceti inca 15 min.
Bagati la frigider imediat pentru 1 ora, tineti acoperit cu un prosop de bucatarie pana cand nu mai face condens.
Decorati cu capsuni inainte de servire.

Foto: Wikibooks


Pofta buna!