Site coolinaria.ro

Tocanita de porc


Aceasta reteta de tocanita de porc se prepara in Ecuador si se serveste cu orez simplu.

Tocanita de porc

Ingrediente:
  • Pentru 6-8 portii:
  • 30 ml untura de porc
  • 1,35 kg ceafa de porc, taiata in cubulete de 5 cm
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • usturoi, dupa gust
  • 1 rosie mare, curatata de piele si seminte si tocata
  • 1 ardei gras, taiat cubulete
  • ardei iuti, dupa gust
  • 1 lingura frunze de coriandru, tocate
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita chimen
  • sare si piper
  • un praf de zahar
  • 425 ml bere lager
Mod de preparare:
Incingeti untura intr-o tigaie.
Adaugati carnea de porc si sotati usor.
Scoateti carnea si puneti-o intr-o cratita.
Scurgeti din untura, lasand aprox. 2 linguri in tigaie pentru a cali ceapa cu usturoiul.
Adaugati rosia, ardeiul gras, ardeiul iute, coriandrul, chimenul si oregano si fierbeti la foc mic 10 min.
Adaugati sare si piper dupa gust, apoi un praf de zahar.
Turnati amestecul peste carne si adaugati berea.
Acoperiti si gatiti la foc foarte mic 2 ore, pana cand carnea devine frageda.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!