Site coolinaria.ro

Piept de pui cu migdale


Un alt mod de a servi pieptul de pui, cu vin alb, migdale si lamaie.
Serviti cu garnitura de orez simplu cu patrunjel (sau hasmatuchi).

Piept de pui cu migdale

Ingrediente:
  • 4 buc piept de pui, dezosat
  • 40 g unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/4 lamaie
  • 40 g migdale tocate si putin rumenite
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 ceapa, feliata subtire
  • 1 ardei gras tocat (sau amestec de mai multe culori)
  • 2 linguri patrunjel
  • 50 ml vin alb sec
  • 2 lingurite malai, facut pasta cu putina apa rece
  • sare si piper
Mod de preparare:
Topiti jumatate din unt si rumeniti pieptul de pui pe ambele parti.
Adaugati zeama de lamaie, sare si piper, lasati focul mic si gatiti 20 min.
Scoateti puiul si acoperiti-l pentru a se mentine cald.
Adaugati restul de unt si caliti ceapa cu usturoiul, atat cat sa nu se arda.
Adaugati jumatate din cantitatea de migdale, malaiul, vinul si pieptul de pui.
Mariti focul pentru a scadea sosul.
Decorati cu restul de migdale.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!