Site coolinaria.ro

Tarta cu flori de salcam


Acest desert cu flori de salcam are la baza o reteta ungureasca.
Pentru un aspect glossy al tartei, o puteti unge la final cu jeleu de salcam (infuzie de flori de salcam, zeama de lamaie, zahar si gelatina) si serviti fiecare felie cu un mot de frisca.

Tarta cu flori de salcam

Ingrediente:
  • 3 oua mari
  • 4 linguri malai
  • 235 ml lapte
  • 120 ml smantana dulce (frisca lichida)
  • 3 linguri sirop de agave sau miere
  • coaja de la 1 lamaie
  • flori de salcam de pe 20 ciorchini
Mod de preparare:
Bateti ouale cu malaiul.
Adaugati siropul de agave sau mierea, laptele, smantana si coaja de lamaie.
Incorporati florile de salcam.
Incalziti cuptorul la 150 grade Celsius.
Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava rotunda cu diametrul de 20 cm in care turnati aluatul.
Coaceti 45 min, pana se asaza si se rumeneste usor.

Foto: Flickr


Pofta buna!