Acest desert traditional maltez consta in covrigi dulci cu umplutura pe baza de melasa.
Pentru aluat:
Intr-un castron, amestecati faina cu melasa, adaugati untul, zaharul si galbenusul.
Framantati aluatul bine si adaugati apa daca asa considerati necesar.
Pentru umplutura:
Amestecati toate ingredientele intr-o tigaie cu exceptia melasei si fierbeti la foc mic.
Adaugati melasa treptat si amestecati pana cand compozitia se ingroasa.
Luati de pe foc si lasati la racit.
Pentru covrigii umpluti:
Intindeti aluatul si taiati-l in fasii late.
Umpleti fasiile cu crema si rulati, dandu-i fiecareia o forma tubulara.
Uniti capetele aluatului, formand cerculete.
Crestati usor pe alocuri.
Puneti pe o tava de copt si bagati la cuptor 20 min, la foc mediu.
Foto: Flickr
Pofta buna!