Site coolinaria.ro

Covrigi dulci umpluti


Acest desert traditional maltez consta in covrigi dulci cu umplutura pe baza de melasa.

Covrigi dulci umpluti

Ingrediente:
  • 400 g faina
  • 100 g unt
  • 75 g gris
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura zahar
  • apa, cat este necesar
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 400 g melasa
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • 1 lingura mix de condimente
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura lichior de anason
  • 1 lingura gris
  • 4 cuisoare intregi
  • 2 cesti de apa
Mod de preparare:
Pentru aluat:
Intr-un castron, amestecati faina cu melasa, adaugati untul, zaharul si galbenusul.
Framantati aluatul bine si adaugati apa daca asa considerati necesar.

Pentru umplutura:
Amestecati toate ingredientele intr-o tigaie cu exceptia melasei si fierbeti la foc mic.
Adaugati melasa treptat si amestecati pana cand compozitia se ingroasa.
Luati de pe foc si lasati la racit.

Pentru covrigii umpluti:
Intindeti aluatul si taiati-l in fasii late.
Umpleti fasiile cu crema si rulati, dandu-i fiecareia o forma tubulara.
Uniti capetele aluatului, formand cerculete.
Crestati usor pe alocuri.
Puneti pe o tava de copt si bagati la cuptor 20 min, la foc mediu.

Foto: Flickr


Pofta buna!