Site coolinaria.ro

Tarta cu ridichi


Aceasta tarta vegetariana de primavara se serveste fierbinte, are un gust interesant si un aspect imbietor.

Tarta cu ridichi

Ingrediente:
  • 130 g faina
  • 115 g unt
  • 100 g branza cheddar
  • 240 g frisca lichida neindulcita
  • 4 galbenusuri de ou
  • un praf de sare
  • 1 legatura ridichi
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Cerneti faina intr-un castron. Taiati untul cubulete peste faina.
Turnati jumatate din branza si un sfert din frisca peste si amestecati bine.
Turnati aluatul intr-o tava pentru tarta (diametru 23 cm) si intindeti bine pe margini.
Folositi o furculita data prin faina pentru a impunge aluatul din loc in loc.
Coaceti 10-12 min coaja de tarta si lasati sa se raceasca.

Micsorati temperatura cuptorului la 160 grade Celsius.
Presarati branza ramasa in tava.
Bateti ouale cu restul de frisca si putina sare.
Turnati compozitia in tava si decorati cu felii de ridichi.
Coaceti 20-25 min.

Foto: Cookbook


Pofta buna!