Cotlet de porc in otet de sherry
Acest sos dulce-acrisor merge de minune cu carnea de porc, desi ar fi foarte potrivit si pentru piept de rata, de exemplu.
Sugestie de servire: cu garnitura de broccoli si cartofi natur.
Ingrediente:
- 4 cotlete de porc a cate 275 g
- 2 linguri ulei de masline extra virgin
- 400 g rosii la conserva
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 foaie de dafin
- 1 ardei iute
- 50 ml vin rosu
- 50 ml otet de sherry
- 50 ml apa
- 1 lingura zahar brun
- 1/2 lingurita sare de mare
- sare si piper proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Incalziti uleiul de masline si prajiti cotletele cate 3 min pe fiecare parte.
Adaugati restul ingredientelor, acoperiti si fierbeti la foc mic 1 ora.
Daca sosul mai trebuie ingrosat, adaugati o lingura de malai in ultimele 10 minute de gatit.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!