Site coolinaria.ro

Tochitura ardeleneasca


Reteta "Tochitura ardeleneasca" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primita de la Castelul Printul Vanator si Dracula, Turda, jud. Cluj (Ardeal).

Tochitura ardeleneasca

Ingrediente:
  • 230 gr ceafa de porc
  • 150 ml ulei
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce
  • 3 gr usturoi
  • 140 gr malai
  • 1 ou
  • 50 gr branza de burduf
Mod de preparare:
Ceafa de porc condimentata cu sare si piper se taie bucatele, se caleste bine in uleiul incins pana cand scade bine, se adauga la final usturoi, boia si se trage deoparte.

Se face o mamaliguta buna pe care o asezam pe platou, peste ea punem doua felii din branza de burduf, la mijloc un ochi facut la tigaie si alaturi carnea cu putina grasime lasata prin prajire.


Pofta buna!