O garnitura de orez de inspiratie indiana, foarte simpla, dar cu o aroma deosebita data de chimen si coriandru proaspat.
Spalati orezul in apa rece si scurgeti bine.
Fierbeti in suficienta apa, pana se inmoaie la exterior, dar nu complet (aprox. 11-12 minute).
Luati de pe foc si scurgeti.
Intre timp, adaugati uleiul si ceapa intr-o tigaie mare si sotati pana se rumeneste.
Amestecati semintele de chimen.
Cand incep sa pocneasca, adaugati orezul si amestecati.
Adaugati o jumatate de cana de apa fiarta (inca fierbinte) si acoperiti cu un capac, punand un servet textil intre vas si capac, cu grija sa nu ia foc!
Fierbeti la foc moale inca 5 minute, apoi luati de pe foc si lasati deoparte 7 minute pentru ca toata apa sa fie absorbita.
Serviti cu frunze de coriandru tocate.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!