Site coolinaria.ro

Crema bavareza cu iaurt si capsuni


Serviti un tort racoritor, de sezon, prezentat intr-o superba forma de trandafir.

Crema bavareza cu iaurt si capsuni

Ingrediente:
  • Pentru crema bavareza:
  • 250 g iaurt natural
  • 300 g piure de capsuni
  • 12 g foi de gelatina
  • 550 g frisca
  • 160 g zahar pudra
  • Pentru topping de capsuni:
  • 200 g piure de capsuni
  • 100 g glucoza
  • 50 g zahar pudra
Mod de preparare:
Pentru crema bavareza:
Incalziti 100 g din piureul de capsuni si folositi-l pentru a dizolva gelatina, dupa ce ati inmuiat in prealabil foile in apa rece si le-ati stors foarte bine.
Adaugati restul piureului de capsuni si iaurtul si bateti bine cu telul.
Adaugati frisca batuta cu zahar si amestecati cu grija, cu miscari ascendente.
Turnati in forma de silicon Trandafir si dati la congelator cel putin 3 ore.

Pentru topping-ul de capsuni:
Amestecati ingredientele intr-o craticioara, aduceti la fierbere si lasati la foc mediu 5 minute.
Cu o lingurita, luati putina compozitie din craticioara si lasati sa se raceasca pentru a-i verifica consistenta.
Daca e prea lichida, mai lasati sa fiarba 2 minute, iar daca e prea groasa, adaugati 1-2 linguri de apa.

Serviti crema bavareza cu topping-ul de capsuni si decorati cu o capsuna taiata in 4 si o frunzulita de menta.

Foto: Silikomart


Pofta buna!