Site coolinaria.ro

Prajitura cu lapte acru


Reteta olteneasca "Prajitura cu lapte acru" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primita de la Pensiunea Casa Cartianu, Turcinesti (Gorj).

Prajitura cu lapte acru este un fel de mancare oltenesc, foarte vechi, de pe vremea culelor gorjene, ceva intre mamaliga si omleta.

Prajitura cu lapte acru

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 250 ml lapte acru
  • 3 linguri malai sau gris
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Se amesteca ouale, se adauga laptele acru, se omogenizeaza si se adauga sarea si malaiul (sau grisul).
Se ia o tigaie, se pune uleiul la incins si se adauga compozitia.
Se lasa sa fiarba ca mamaliga si se toarna in farfurie.


Pofta buna!