Delicioasa zmeura isi face loc in meniu la desert, in prajiturele pufoase in forme speciale.
La fel de bine, puteti folosi compozitia in forme de briose, care sunt mai la indemana.
Incalziti cuptorul la 160°C.
Puneti untul, zaharul si extractul de vanilie intr-un vas si amestecati bine cu mixerul electric, pana obtineti o compozitie uniforma si cremoasa.
Adaugati ouale cate unul odata, continuand sa amestecati cu mixerul.
Puneti faina, praful de copt, apa de trandafiri si laptele, amestecand cu o spatula.
La sfarsit incorporati zmeura, amestecand delicat pentru a nu o zdrobi.
Umpleti cu aceasta compozitie 6 mulaje de silicon in forma de trandafir sau de briosa (daca folositi forme de metal, ungeti-le cu unt si tapetati-le cu faina).
Dati la cuptor 25-30 minute sau pana suprafata capata o nuanta aurie.
Lasati sa se raceasca complet prajiturelele, scoateti-le din forme si pudrati-le usor cu zahar.
Foto: Silikomart
Pofta buna!