Site coolinaria.ro

Panna cotta cu sirop de artar


Desert italian clasic, panna cotta se poate servi si in varianta mini (finger-food), mai ales daca se foloseste o forma de silicon deosebita cum este cea Primavara/Vara cu fluturasi, albinute, flori si buburuze.

Panna cotta cu sirop de artar

Ingrediente:
  • Pentru 15 mini-portii:
  • 250 ml smantana pt frisca
  • 125 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 2 foi de gelatina
Mod de preparare:
Puneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute.
Incalziti frisca cu laptele si zaharul pentru 15 minute, amestecand in continuu, dar fara sa ajungeti la punctul de fierbere.
Scoateti gelatina din apa, stoarceti-o si adaugati-o, dupa ce ati stins focul, peste crema. Amestecati.

Varsati lichidul obtinut in formele de silicon si lasati sa se raceasca complet inainte de a pune la frigider.
Dupa ce ati lasat la frigider cel putin 4 ore, scoateti delicat din forme micile panna cotta si turnati peste ele sirop de artar.

Foto: Silikomart


Pofta buna!