Site coolinaria.ro

Inghetata de capsuni cu vanilie


Odata ce ati pus pe farfurie fiecare portie de inghetata, asteptati 5 minute inainte de a servi, astfel se va inmuia putin… asta daca nu cumva temperatura este aceea de miez de vara fierbinte!

Inghetata de capsuni cu vanilie

Ingrediente:
  • 300 g capsuni
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 65 g zahar tos + 4 linguri
  • 1/2 pastaie de vanilie
Mod de preparare:
Pregatiti capsunile indepartand partile verzi si apoi spalandu-le, taiati-le in patru si puneti-le la inmuiat intr-o cratita antiaderenta cu 4 linguri de zahar.
Dupa ce s-au racit, zdrobiti-le complet.
Bateti frisca si puneti-o la frigider.

Intr-un castron rezistent la caldura si pus pe baie de aburi in apa care fierbe, bateti cele 3 gabenusuri si zaharul cu ajutorul unui mixer electric, pana obtineti o compozitie neteda si spumoasa.
Luati de pe foc, dar continuati sa amestecati pana se raceste complet.
Cu o spatula incorporati delicat frisca in crema.

Cand ati terminat, impartiti compozitia obtinuta in doua; in una din ele adaugati capsunile zdrobite, in cealalta continutul jumatatii de pastaie de vanilie.
Varsati in forma de silicon mai intai compozitia cu capsuni, apoi pe cea cu vanilie si puneti la congelator pentru 4 ore inainte de a servi, pentru a avea timp sa se intareasca suficient.
Serviti fiecare portie cu un pic de marmelada de capsuni fluidizata cu un pic de apa.

Foto: Silikomart


Pofta buna!