Site coolinaria.ro

Pui in sos de usturoi


Pentru aceasta reteta de pui in sos de usturoi, puteti folosi brandy spaniol in loc de sherry.
Se poate servi ca fel principal sau ca gustare, cu crutoane.

Pui in sos de usturoi

Ingrediente:
  • 6 buc piept de pui, dezosat si taiat cubulete mari
  • 4 linguri ulei de masline
  • usturoi tocat, dupa gust
  • 30 ml sherry
  • 1 lingurita rasa faina
  • 60 ml vin alb sec
  • 60 ml supa de pui
  • condimente
  • un praf de sofran
  • patrunjel tocat
Mod de preparare:
Incingeti uleiul si caliti puiul pana se rumeneste.
Scurgeti excesul de grasime si adaugati usturoiul.
Gatiti cateva min si adaugati sherry.
Dupa ce sherry-ul s-a incalzit (1-2 min) adaugati faina, asigurandu-va ca nu se formeaza cocoloase.
Adaugati vinul, supa, condimentele si sofranul si fierbeti la foc mic, acoperit, 30 min.
Adaugati patrunjelul cu putin timp inainte de a opri focul.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!