Site coolinaria.ro

Tort de ciocolata si portocale


Un tort pufos cu ciocolata si portocale, imbracat in ganache de ciocolata si ornat cu coaja de portocala confiata.
La fel de bine, se poate prepara cu lamaie sau lime, iar in crema de ciocolata se pot adauga migdale tocate.

Tort de ciocolata si portocale

Ingrediente:
  • 1 portocala
  • 100 g ciocolata simpla, rupta in bucatele
  • 3 oua
  • 280 g zahar pudra
  • 240 ml ulei de floarea soarelui
  • 25 g cacao
  • 250 g faina
  • 7-8 g praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata simpla, maruntita bine
  • 225 ml frisca lichida
  • coaja de citrice confiata
Mod de preparare:
Ungeti o tava cu diam 20 cm.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Infigeti o scobitoare in portocala si fierbeti 30 min.
Folositi robotul de bucatarie pentru a marunti portocala fiarta.
Lasati sa se raceasca putin, apoi continuati pana cand devine o pasta.

Intre timp, topiti ciocolata la bain-marie si lasati sa se raceasca.
Bateti ouale cu zaharul si uleiul.
Treptat, adaugati portocala si ciocolata topita.
Cerneti peste cacaoa, faina si praful de copt si amestecati bine.
Turnati compozitia in tava si bagati la cuptor 55 min, la mijloc.
Verificati dupa 45 min si acoperiti cu folie de aluminiu daca vedeti ca se rumeneste prea mult. Lasati sa se raceasca in tava 10 min, apoi scoateti tortul pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.

Pentru glazura, fierbeti frisca lichida, turnati peste ciocolata maruntita, lasati 2 min si amestecati pana devine fina.
Lasati deoparte pana se incheaga suficient pentru a fi turnata peste tort (pana la 1h30 min).
Intindeti peste tort cu ajutorul unui cutit.
Decorati cu bucatele de coaja de citrice confiata.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!