Site coolinaria.ro

Salata de caracatita


Aceasta salata de caracatita se serveste cu paine prajita sau crutoane.
La fel de bine, se poate prepara cu sepie.
Trebuie doar sa aveti grija sa nu gatiti prea mult caracatita sau sepia, ca sa nu devina cauciucata.

Salata de caracatita

Ingrediente:
  • 900 g caracatita baby, fara pielita
  • 175 ml ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri patrunjel, tocat marunt
  • 12 masline negre, fara sambure
  • 2 cepe de apa, feliate subtire
  • 1 ceapa rosie, feliata subtire
  • condimente
  • frunze de coriandru
  • 8-12 frunze salata verde si felii de lamaie
Mod de preparare:
Fierbeti caracatitele apa cu sare 20-25 min sau pana cand se inmoaie.
Scurgeti si lasati sa se raceasca putin, apoi acoperiti si lasati sa se aseze 45 min.
Inlaturati tentaculele, apoi taiati toata carnea in bucatele egale.
Tentaculele se taie de-a lungul partii groase, in directia ventuzelor.

Intr-un castron, amestecati uleiul de masline cu sucul de lamaie.
Adaugati patrunjel, ceapa de apa, ceapa rosie si caracatita, asezonati dupa gust si amestecati bine.
Asezati caracatita pe pat de salata verde si garnisiti cu coriandru si felii de lamaie.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!