Site coolinaria.ro

Macarons colorate


Un desert elegant, gustos si viu colorat este intotdeauna un deliciu.
Incercati si macarons de casa, nu doar pe cele din comert...

Macarons colorate

Ingrediente:
  • Pentru 24 macarons:
  • 80 g faina de migdale
  • 70 g zahar tos
  • putina vanilie
  • colorant alimentar pudra (de culoarea dorita)
  • 60 g zahar pudra
  • 70 ml albus de ou pasteurizat
Mod de preparare:
Amestecati faina de migdale cernuta cu zaharul tos si cu vanilia.
Bateti albusul cu zaharul pana obtineti o spuma tare.
Transferati compozitia intr-un castron incapator, adaugati colorantul alimentar si apoi faina de migdale cu zaharul si vanilia amestecate mai devreme.
Amestecati de jos in sus pana obtineti o compozitie cu o consistenta foarte neteda.
Puneti foaia din silicon pentru macarons pe o suprafata plana, varsati compozitia intr-o punga de plastic pentru umplut si turnati-o in spatiile desenate, formand mici discuri.



Lasati sa se aseze compozitia pentru circa 2 ore si dati la cuptorul incalzit la 140°C pentru 20 minute.
Lasati sa se raceasca si umpleti-le dupa plac.

Foto: Silikomart


Pofta buna!