Masline marinate
Daca v-ati plictisit de maslinele pe care le gasiti in comert, le puteti marina acasa cu propriul amestec de condimente.
Ingrediente:
- 500 g masline verzi, cu samburi
- 1 kg masline negre, cu samburi
- ulei de masline
- 1 capatana de usturoi, zdrobit
- 1-2 lingurite pudra de chili
- 1 lingurita seminte de chimen
- 2 linguri oregano uscat
- 90 ml otet de sherry
Mod de preparare:
Puneti maslinele intr-un recipient care se inchide etans si adaugati ulei de masline cat sa le acopere.
Adaugati restul ingredientelor si agitati foarte bine.
Lasati la marinat cel putin o saptamana inainte de folosire.
Sfaturile bucatarului:
Agitati recipientul de cateva ori pe zi, pentru ca otetul de sherry are tendinta sa se lase la fund.
E preferabil sa nu scoateti samburii maslinelor inainte de marinare, ci atunci cand le serviti, pentru un gust mai bun.
Nu aruncati zeama in care ati marinat maslinele, pentru ca o puteti folosi ca dressing.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!