Site coolinaria.ro

Tocanita de pui cu masline


Aceasta tocanita de pui se face foarte usor, in 30 de minute, cu destul de multe masline, un element aparte specific Algerului.
Se serveste cu orez sau cuscus cu seminte de rodii.

Tocanita de pui cu masline

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 900 g piept de pui dezosat, taiat cubulete
  • 1 lingura unt
  • usturoi, dupa gust
  • 1 lingurita sofran
  • condimente
  • 250 ml apa sau supa de pui
  • 1 legatura frunze de coriandru, tocate
  • 225 g masline negre, fara samburi
  • zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Rumeniti puiul in unt.
Adaugati usturoiul curatat si lasat intreg, sofranul si condimentele si sotati 10 min.
Adaugati apa sau supa de pui si fierbeti la foc mic pana carnea devine frageda.
Adaugati coriandrul, maslinele si zeama de lamaie si mai lasati sa se patrunda cateva minute.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!