Desert lalea cu fructe rosii
Un desert rece deosebit de frumos prezentat, care cere experienta in bucatarie si indemanare.
Ingrediente:
- Pentru spuma de fructe rosii:
- 450 g frisca batuta
- 300 g bezea italiana (mering)
- 100 g piure de coacaze rosii
- 100 g piure de zmeura
- 100 g piure de capsuni
- 5 g gelatina foi
- Pentru decorat :
- 100 g pasta de zahar
- 1 g de colorant verde menta
- 1 g de colorant galben ou
- Bezea italiana (mering - reteta de baza)
- 200 g zahar tos
- 50 g apa
- 125 g albus
- 50 g zahar tos
Mod de preparare:
Pentru bezeaua italiana (mering - reteta de baza):
Puneti la topit pe foc la 121° C cele 200 g de zahar cu apa.
Intre timp, bateti albusurile spuma cu celelalte 50 g de zahar si varsati zaharul topit in fir subtire fara sa opriti robotul de bucatarie.
Bateti pana se raceste compozitia.
Pentru spuma de fructe rosii:
Inmuiati mai intai foile de gelatina intr-o cantitate mica de piure cald de fructe, adaugati restul piureului si apoi meringul si frisca batuta.
Asamblarea desertului:
Umpleti forma de silicon cu spuma pregatita si dati la congelator.
Dupa ce s-a intarit, scoateti din forme, puneti lalelele pe o farfurie si din pasta de zahar colorata cu verde formati tulpinile florilor si frunzele.
Decorati cu un ciorchine de coacaze rosii si serviti imediat.
Foto: Silikomart
Pofta buna!