Semifreddo cu fructe de padure si ciocolata topita
Semifreddo este denumirea italiana data unei categorii de deserturi semi-inghetate, preparate de obicei cu gelatina.
Ingrediente:
- Pentru 16 portii:
- 360 g frisca
- 150 g mascarpone
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- 45 g bezea italiana (mering)
- 30 g ciocolata fondanta
- 300 g fructe de padure, plus cateva pentru decorat
- 3 linguri de sirop de capsuni
- topping de ciocolata
- Mering italian (reteta de baza):
- 100 g zahar tos
- 25 ml apa
- 60 g albus
- 25 g zahar tos
Mod de preparare:
Pentru bezeaua italiana (mering - reteta de baza):
Topiti la 120°C cele 100 g de zahar in apa.
Intre timp, bateti albusurile cu cele 25 g zahar ramase intr-o spuma tare, turnati apoi in fir subtire zaharul topit fara sa opriti robotul de bucatarie.
Bateti pana se raceste complet.
Pentru semifreddo:
Frecati galbenusurile cu zaharul pudra, adaugati crema mascarpone si frisca batuta, ciocolata, meringul si fructele de padure.
Cu aceasta compozitie umpleti formele de silicon si dati la congelator cel putin 6 ore.
Scoateti deserturile din forme si puneti-le pe farfurii, turnati deasupra toppingul de ciocolata si decorati cu fructe de padure.
Lasati sa stea la temperatura camerei 10-15 minute inainte de servire.
Foto: Silikomart
Pofta buna!