Site coolinaria.ro

Parjoale moldovenesti


Reteta este primita de la Pensiunea Octogon din Dumbrava Rosie (Neamt), in cadrul proiectului "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de Russenart Communications in parteneriat cu Arpis si Casa Oprescu (Tineretului).

Parjoale moldovenesti

Ingrediente:
  • 500 g carne macra de vita si porc
  • 150 g paine alba
  • 50 g faina sau gris
  • 2 oua
  • 100 g morcovi
  • 50 g ceapa
  • ulei pentru prajit
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel
  • marar
  • sare
Mod de preparare:
Carnea se spala, se taie bucati mai mici si se trece prin masina de tocat, apoi se toaca tot la masina si ceapa, morcovul, usturoiul, painea, verdeata.
Se amesteca totul intr-un castron si se leaga cu ouale batute bine, apoi li se da gust cu sare si piper.
Compozitia se modeleaza in maini, in forma ovala alungita, apoi parjoalele se dau prin faina sau gris si se prajesc in ulei incins.

Sugestia bucatarului
Parjoalele merg de minune cu un cartof taranesc alaturi!


Pofta buna!