Site coolinaria.ro

Spuma de ricotta si piersici cu migdale si ciocolata


Un desert deosebit, aromat, demn de un cofetar priceput, dar fara atata de multa bataie de cap cum ar putea sa para.

Spuma de ricotta si piersici cu migdale si ciocolata

Ingrediente:
  • Pentru spuma:
  • 500 g frisca
  • 500 g ricotta trecuta prin sita
  • 350 g piure de piersici
  • 10 g gelatina foi
  • 40 g pudra de migdale
  • Pentru interiorul lichid cu cacao:
  • 140 g apa
  • 160 g sirop de glucoza
  • 60 g frisca
  • 60 g cacao amara pudra
  • Pentru decorat:
  • 50 g piersici
  • bucati de migdale
  • ciocolata rasa sau decoratiuni din ciocolata topita
Mod de preparare:
Pentru spuma:
Bateti frisca, adaugati ricotta strecurata si apoi pulpa de piersici, gelatina inmuiata si pudra de migdale.

Pentru interiorul lichid:
Puneti la fiert apa, siropul de glucoza si frisca, adaugati cacao, umpleti niste forme semisferice de silicon (cu diametrul de 2,5 cm) si puneti la congelator.

Asamblarea desertului:
Puneti o parte din spuma in forme si introduceti semisfera congelata, turnati si restul de spuma, apoi puneti la congelator pentru circa 2 ore.
Scoateti deserturile din forme si lasati sa se dezghete o ora la frigider inainte de servire.
Decorati fiecare portie cu o felie de piersica, o migdala si decoratiunea de ciocolata.

Foto: Silikomart


Pofta buna!