Site coolinaria.ro

Sos de usturoi si nuci


Ideal pentru fripturi si legume deopotriva, acest sos merge totusi cel mai bine cu carne de pui.

Sos de usturoi si nuci

Ingrediente:
  • ulei de masline extravirgin
  • 1 1/2 linguri faina
  • 60 gr unt
  • 15 nuci (miez macinat)
  • 6 catei de usturoi mari, zdrobiti
  • 2 galbenusuri batute
  • cateva linguri de supa / apa fierbinte
Mod de preparare:
Puneti faina intr-o tigaie si lasati-o sa se rumeneasca la foc mediu.
In alta tigaie, topiti untul si sotati usturoiul pana devine usor auriu.
Adaugati faina peste unt si amestecati bine pana se omogenizeaza.
Luati de pe foc, adaugati miezul de nuca macinat si galbenusurile si amestecati.
Adaugati putina apa sau supa fierbinte pentru a dilua putin sosul.
La final adaugati cateva linguri de ulei de masline si amestecati pentru a-i da luciu.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!