Site coolinaria.ro

Biscuiti sarati Lavash


Acest tip de aluat este foarte popular in tari precum Iran, Pakistan, Armenia, Azerbaijan si Georgia.
In imagine, aluatul este taiat in fasii si presarat cu diferite seminte si condimente: susan, mac, menta, busuioc, marar...

Biscuiti sarati Lavash

Ingrediente:
  • 190 g faina pentru paine
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita drojdie de bere
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei (in plus pentru decorat)
  • 85 ml apa, la temperatura camerei
  • seminte / ierburi, dupa gust
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele in afara de seminte.
Framantati 10 min.
Lasati la crescut intr-un loc cald 90 min pana se dubleaza cantitatea.
Intindeti aluatul pana devine subtire ca o coala de hartie.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Ungeti aluatul cu ulei si presarati seminte sau ierburi la alegere.
Coaceti 15-20 min, pana se rumeneste uniform si lasati la racit 10 min.
Taiati in forma dorita.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!